25 Jun, 2015


ONEXOX menawarkan pelan yang fleksibel bagi memenuhi keperluan telekomunikasi harian anda. Selain kadar biasa yang kompetitif, kami juga menawarkan lebih penjimatan keatas kadar rendah apabila  baki kredit di dalam Akaun Dedikasi digunakan. Beberapa denominasi tambah nilai yang dibuat akan dipecahkan ke Akaun Dedikasi dan Akaun Utama bagi memberi ruang penjimatan kepada anda.


Kaedah caj:
Panggilan dan SMS dikenakan pada kadar rendah daripada baki Akaun Dedikasi. Kadar biasa daripada baki Akaun Utama dikenakan setelah ketiadaan baki di dalam Akaun Dedikasi.

Anda boleh memindahkan sebahagian amaun daripada DA ke MA untuk menggenapkan kredit MA bagi melanggan pakej internet mudah alih & membuat pindahan kredit MA ke pihak ke-3.

SMS ke 22111: TRNS<jarak>DA<jarak>(amaun yang ingin dipindahkan)
contoh: TRNS DA 13


Kadar panggilan kepada nombor-nombor premium 1-300-xxx xxx

6pg-6ptg: 30sen/minit (blok 60 saat) daripada penggunaan baki DA atau MA

6ptg-6pg: 15sen/minit (blok 60 saat) daripada penggunaan baki DA atau MA

Anda mempunyai masalah iklan lucah pada wall facebook anda?
Ingin menapis maklumat lucah dari facebook anak anda?
Berikut cara setting untung menghalang iklan lucah dari facebook anda atau family anda.
selamat mencuba.
jangan lupa tinjau iklan nya juga.







Berikut adalah perbandingan insentif Tune Talk berbanding Best Mobile.
Kenapa Best Mobile lebih menguntungkan berbanding Tune Talk?
Ape pun pilihan anda, mulakan menjana pendapatan melalui simcard sekarang. Jangan tunggu lagi.



Hubungi segera sekiranya anda berminat untuk menjana pendapatan menggunakan Best Mobile.
Saya sedia membantu anda...

BEST Mobile – PraBayar Yang Lebih BEST!

5 KELEBIHAN
  1. Lebih Jimat
  2. Lebih Imbuhan
  3. Lebih Dihargai
  3. Lebih Baik
  5. Lebih BEST

LINE COVERAGE

BEST Mobile gunakan 3 line:

BEST Mobile

U Mobile

Maxis

Harga Simkad Pek Permulaan: RM49

FREE Airtime RM10

2. Takaful Kemalangan Diri (PA) RM100,000

Pakej BEST60 > TopUp RM60 :

– 100 Minit Masa Berbual

– 100 SMS

– 1.2GB Data Internet

Kadar Panggilan Family (3 Orang):

RM0.16/minit

Kadar Panggilan Biasa :
RM0.19/minit (semua talian)
Block 60 saat

Kadar SMS:
RM0.06 sen per SMS

Nilai Topup: RM15-RM59.90
Bonus:
Fast Track: RM15
Level 1 : 6%
Level 2 : 4%
Level 3 : 11%

TOTAL: 21%

Nilai Topup: RM60 ke atas
Bonus:
Fast Track: RM20
Level 1 : 11%
Level 2 : 4%
Level 3 : 15%
TOTAL: 30%

ABC: Authorised Brand Centre
RM12,400
– 150 simkad pek permulaan
– 50 simkad STK (kad jual topup)
– Nilai tambah jualan topup – RM2,000
– Barang promosi – RM1,000

Bonus:

Level 1 : 12.5%
Level 2 : 5.5%
Level 3 : 16.5%
Level 4 – Infinity : 1.5%

Fast Track: RM20
Bonus Top Up Peribadi : 4.5%

Insentif Pangkat:
Pendapatan Top Up RM300  : Tunai RM300 – One Off
Pendapatan Top Up RM600  : Tunai  RM600 – One Off & Hall of Fame
Pendapatan Top Up RM1,000 : Insentif Pelancongan Dalam Negara
Pendapatan Top Up RM2,000 : Insentif Umrah / Pelancongan Luar Negara
Pendapatan Top Up RM5,000 : Insentif Tabung Kenderaan RM800 sebulan selama 3 tahun
Pendapatan Top Up RM7,000 : Insentif Tabung Kediaman RM1,500 sebulan selama 5 tahun
Pendapatan Top Up RM10,000 : Tunai RM15,000 – One Off
Pendapatan Top Up RM15,000 : Tunai RM25,000 – One Off

Peluang Dalam Perniagaan Telekomunikasi

BEST Mobile – PraBayar Yang Lebih BEST!

5 KELEBIHAN
  1. Lebih Jimat
  2. Lebih Imbuhan
  3. Lebih Dihargai
  3. Lebih Baik
  5. Lebih BEST

LINE COVERAGE

BEST Mobile gunakan 3 line:

BEST Mobile

U Mobile

Maxis

Harga Simkad Pek Permulaan: RM49

FREE Airtime RM10

2. Takaful Kemalangan Diri (PA) RM100,000

Pakej BEST60 > TopUp RM60 :

– 100 Minit Masa Berbual

– 100 SMS

– 1.2GB Data Internet

Kadar Panggilan Family (3 Orang):

RM0.16/minit

Kadar Panggilan Biasa :
RM0.19/minit (semua talian)
Block 60 saat

Kadar SMS:
RM0.06 sen per SMS

Nilai Topup: RM15-RM59.90
Bonus:
Fast Track: RM15
Level 1 : 6%
Level 2 : 4%
Level 3 : 11%

TOTAL: 21%

Nilai Topup: RM60 ke atas
Bonus:
Fast Track: RM20
Level 1 : 11%
Level 2 : 4%
Level 3 : 15%
TOTAL: 30%

ABC: Authorised Brand Centre
RM12,400
– 150 simkad pek permulaan
– 50 simkad STK (kad jual topup)
– Nilai tambah jualan topup – RM2,000
– Barang promosi – RM1,000

Bonus:

Level 1 : 12.5%
Level 2 : 5.5%
Level 3 : 16.5%
Level 4 – Infinity : 1.5%

Fast Track: RM20
Bonus Top Up Peribadi : 4.5%

Insentif Pangkat:
Pendapatan Top Up RM300  : Tunai RM300 – One Off
Pendapatan Top Up RM600  : Tunai  RM600 – One Off & Hall of Fame
Pendapatan Top Up RM1,000 : Insentif Pelancongan Dalam Negara
Pendapatan Top Up RM2,000 : Insentif Umrah / Pelancongan Luar Negara
Pendapatan Top Up RM5,000 : Insentif Tabung Kenderaan RM800 sebulan selama 3 tahun
Pendapatan Top Up RM7,000 : Insentif Tabung Kediaman RM1,500 sebulan selama 5 tahun
Pendapatan Top Up RM10,000 : Tunai RM15,000 – One Off
Pendapatan Top Up RM15,000 : Tunai RM25,000 – One Off

24 Jun, 2015


Dalam bahasa kita nusyuz ni ingkar atau derhaka. Persoalannya bila sebut sahaja nusyuz atau derhaka ni selalunya "macam" terfokus kepada isteri. Isteri derhaka, tak taat suami tak hormat suami tak nak layan suami dan macam-macam lagi kesalahan diletakkan ke atas wanita yang bergelar isteri. Kesian orang perempuan ni dah la buat kerja macam-macam, siang, malam, pagi, petang nak cuti pun susah sebab kerja tak pernah selesai. Yang lagi hebat, kalau anak 5,6,7,8,9 dan keatas lepas tu tak ada pembantu... Ya Allah ... faham-faham sahajalah. Tapi orang perempuan ni dicipta oleh Allah walaupun fizikalnya nampak lemah tapi kekuatan dalamannya memang hebat lebih-lebih lagi jika untuk suami dan anak-anak yang sangat-sangat dikasihi. Sebab itulah berkorban terkorban pengorbanan sangat sinonim di dalam diari kehidupan seorang wanita.

Hukum nusyuz atau derhaka ni memang jelas haram, bila dah haram bila dilakukan maka berdosa. Sebagai seorang yang beriman bila sebut dosa tentu kita takut sebab bila dah berdosa kalau tak bertaubat hadiahnya adalah neraka Nauzubillahi min zalik.

Oleh itu berhati-hati dalam tindak tanduk kita supaya tidak dikategorikan sebagai isteri yang derhaka. Kalau ada minta maaf cepat2 sebab kematian itu datang tak tentu masa bila-bila sahaja.

Bila sebut tentang nusyuz atau derhaka ni, adakah isteri sahaja yang nusyuz, bagaimana pula suami?

Isteri dikatakan nusyuz jika tidak mentaati suami sebagaimana yang diwajibkan oleh Allah Taala. Isteri wajib mentaati suami tapi bersyarat iaitu sebagaimana yang diwajibkan oleh hukum syarak. Kalau suami tak bagi tutup aurat tak bagi belajar ilmu fardhu ain maka bukanlah nusyuz jika tidak dipatuhi. Ketaatan yang dituntut oleh Islam ada panduan sebagai rujukan dan bukan sewenang-wenangnya. 

Suami juga dikatakan nusyuz, jika berlaku zalim seperti tidak menunaikan hak nafkah atau bercakap atau bertindak kasar terhadap isteri atau tidak menunakan hak isteri dalam pembahagian giliran bermalam. (rujuk kitab terjemahan Al-fiqh Al-Manhaji jilid 4 ms 849)

Tak beri nafkah, tak nak bercakap dengan isteri, pukul isteri, tak nak balik rumah isteri tua bila dah dapat isteri muda dan sebagainya...itu perbuatan derhaka dari pihak suami terhadap isteri. 

Isteri juga berhak menasihati suami sebagaimana suami berhak menasihati isteri. Jika peringatan dan nasihat yang diberikan oleh isteri tidak berkesan, masalah tersebut wajar dibawa ke Mahkamah bagi isteri untuk mendapatkan haknya. Ini kerana hakim di Mahkamah dilantik untuk mengembalikan hak kepada empunya hak khususnya bagi isteri- isteri yang tidak mampu mendapatkan haknya secara perundingan.

Suami berduit tapi tak nak bagi kat isteri katanya isteri bekerja jadi tanggunglah diri sendiri, adakah itu juga kategori derhaka ya, tak berani nak declare. Tapi yang jelas itu suami yang kedekut Sabda Rasulullah "Sebaik-baik kamu ialah mereka yang baik kepada ahli keluarganya dan saya adalah orang yang paling baik di kalangan kamu kepada ahli keluarga saya"

Tak salah jika Isteri bekerja dengan izin suami, ditambah pula perkerjaan isteri memang tak bercanggah dari hukum syarak tapi tanggungjawab suami untuk memberi nafkah kepada isteri tetap tidak gugur... 

Satu penyakit yang menular dalam masyarakat kita ialah masalah komunikasi antara suami dan isteri, kadang-kadang seminggu tak bercakap alasannya tak ada apa yang nak dibualkan, tapi yang peliknya ditempat kerja masing-masing diiktiraf kaki sembang, pandai bercerita, hebat dihadapan rakan sekerja tapi bila balik rumah out..bercakap tak nak, senyum pun susah, telefon pun tak nak masing-masing bawa diri masing-masing sorang gi timur dan sorang di barat, anak-anak pun jadi confius arah tuju keluarga yang hendak dibina oleh ibu bapa mereka. Masing-masing lebih prihatin dan ambil berat hal-hal orang luar dari keluarga sendiri sedangkan hadis diatas jelas menyatakan siapakah "sebaik-baik kamu".... 


Kesimpulannya nusyuz atau derhaka, bukan sahaja dari pihak isteri bahkan suami juga, oleh itu muhasabah diri dari masa ke semasa. Semua orang nak hidup bahagia bersama orang yang dikasihi. Pada pendapat saya corak atau warna kehidupan dalam keluarga yang kita bina adalah pilihan kita sendiri... bahagia atau derita tanya diri sendiri.. Allah beri aqal untuk berfikir dan gunakan sebaik mungkin jangan disebabkan keegoan diri sendiri menghancurkan kebahagian diri sendiri dan insan-insan yang berada disekeliling kita...

Semoga Allah mengampuni dan merahmati kita semua..

HAJAH SITI SALEHA HAJI IDRIS di 8:14 PG


Zina/khalwat/hubungan luar nikah adalah suatu perbuatan yang amat dilarang dalam Islam apatah lagi dalam bulan ramadan. Manusia zaman sekarang mudah terjebak dengan masalah sosial. Remaja yang berumur 10 tahun pun dah pandai membuat hubungan seks malah dibulan puasa pun mereka sanggup melakukan zina.

Berikut adalah hukum berzina di bulan puasa dan bagaimana untuk bertaubat.

Assalammualaikum warahmatullahiwabarakatuh
1- Ustad saya ingin bertanya tentang hukum zina bagi orang yang bukan pasangan suami istri di bulan suci Ramadhan ?
2- Apakah yang harus dibayar oleh orang tersebut; infak, sedekah atau zakat ?
Terima kasih Ustad atas pencerahannya.
Hamba Allah
Jawab:
Wa’alaikumsalamwarahmatullahiwabarakatuh
Semoga Allah swt senantiasa mencurahkan keberkahan-Nya kepada saudara dan keluarga.
Pertama: Para ulama sepakat bahwa perbuatan zina adalah dosa besar. Pelakunya harus segera bertaubat kepada Allah swt dan menutupi aib tersebut. Perbuatan zina merupakan dosa besar ketika dilaksanakan di luar bulan ramadhan dan tentunya lebih besar dosanya bila dilakukan di bulan ramadhan.
Kedua: seseorang yang berzina di siang hari pada bulan ramadhan, maka ada dua kemungkinan: kemungkinan pertama; pada hari itu ia tidak berpuasa lalu berzina dan kemungkinan kedua ia berpuasa lalu puasanya batal dengan perbuatan zinanya.
Untuk kemungkinan yang pertama: para ulama berbeda pendapat apakah orang yang berzina itu harus mengkafarati pelanggaran tersebut ataukah tidak.
Ulama mazhab syafi’I berpendapat bahwa orang yang berkewajiban melakukan kafarat berhubungan badan adalah orang yang membatalkan puasanya dengan berhubungan badan. Orang yang tidak berpuasa pada bulan ramadhan lalu melakukan hubungan badan di siang hari itu maka ia tidak wajib mengkafarati perbuatannya.

Sedangkan ulama mazhab hambali berpendapat bahwa orang yang melakukan hubungan badan di bulan puasa harus mengqadha dan mengkafarati hubungan badan yang ia lakukan.
Menurut hemat kami, pendapat yang kuat adalah pendapat yang pertama: orang yang berzina di siang hari pada bulan ramadhan hendaklah ia mengkafarati hubungan badan yang ia lakukan.
Adapun orang yang berzina tatkala ia berpuasa ramadhan, para ulama sepakat bahwa orang tersebut harus mengkafarati pelanggarannya.
Adapun kafarat orang yang melakukan hubungan badan di siang hari bulan ramadhan adalah: Membebaskan budak. Karena saat ini sudah tidak ditemukan budak, maka kafaratnya adalah: berpuasa dua bulan berturut turut. Apabila tidak mampu, karena tua atau karena sakit, maka dapat menggantinya dengan memberi makan 60 orang miskin.
Wallahu a’lam
- See more at: http://zakat.or.id/hukum-berzina-pada-siang-hari-bulan-ramadhan/#sthash.slY4W6jD.dpuf

11 Jun, 2015



Copa America Chile 2015 Live Steaming boleh didapati di link di bawah. Perlawanan persahabatan dan siaran langsung perlawanan Piala Amerika Selatan.

Steaming Live

Jadual perlawanan


Selamat Menonton.

Ingin dapatkan unlimited internet klik disini.

Ingin dapatkan siaran tv internet klik disini

10 Jun, 2015


Ramadan dah makin hampir. Pesakit-pesakit gastrik pasti gelisah sekarang. Perlu mendapatkan surat doktor. Nak makan masa bulan puasa nanti malu pulak.

So, disini ade tips petua untuk pesakit gastrik. Cuma ikut sahaja ape yang ditulis dibawah.

Usaha Tangga Kejayaan.



Budu adalah sejenis makanan kegemaran masyarakat melayu pantai timur. Walau pun berbau tengik tapi amat menyelerakan sekiranya makan bersama ulam-ulaman.

Bagaimanapun, adalah amat menyedihkan sekira ape yang berlaku kepada warga bangla ini turut terjadi kepada anda. Mungkin perkara ini boleh merosakkan mood selera makan anda.

Saksikan video yang sempat dirakam oleh rakan bangla terbabit memerusi youtube


09 Jun, 2015



Gunakan twitter feed application untuk memudahkan anda share blog ke dalam sosial media seperti facebook, twitter dan lain-lain.

Ikut Step seperti di bawah.

1. Register free.

2. Add feed blog anda ke dalam apps twitter feed.

3. Save and settle.

*Just Do It.
#SharingIsCaring.

Bagaimana seorang manusia sanggup membuang bayi yang cantik dan sempurna ke dalam tong sampah?

Dimanakah sifat kemanusiaan ibu or bapa tersebut?

Mungkin ibu or bapa ada alasan tersendiri, tetapi kenapa tong sampah yang dipilih?

Kenapa tidak diletak di tempat yang sesuai. Mungkin di rumah ibadat atau pusat jagaan kanak-kanak atau rumah anak-anak yatim?

Bagaimana hendak selesai isu sebegini. Patutkah bank bayi perlu diwujudkan? Supaya ada tempat bayi ini dihantar berbanding dalam tong sampah. Walau bagaimana pun, ibu bapa perlu bertanggungjawab terhadap bayi tersebut. Jadikan bank bayi tempat jagaan untuk anak anak yatim.

Bagaimana pendapat anda??
Apakah hukuman yang sesuai untuk ibu bapa seperti ini?




08 Jun, 2015

Bila tengok video budak-budak bergaduh lepas bermain, teringat pulak zaman kecik-kecik dulu. hmmmm nakal betul. 

Bila budak-budak bergaduh, yang jadi mangsa adalah mak ayah jugak.

Bagaimana dengan pengalaman anda?

Kalau admin, dulu bergaduh menganjing nama je.

"man ko man"
ulang je macam tu sambil menangis, balik rumah kene marah pulak sebab baju seluar dah kotor.

"mak ko hijau, bapak ko hitam"

"gemuk hitam"

sumber : youtube




Tanda-tanda Susah Ereksi Bisa Kelihatan dari Kaki

Berbadan tegap bukan jaminan bagi laki-laki untuk menjadi pejantan tangguh saat berada di atas ranjang. Penampilan luar sering menipu, banyak laki-laki yang tampak menawan tapi ternyata susah ereksi. Untung kaki tak pernah bohong.

Sebuah penelitian yang dimuat di American Journal of Epidemology menunjukkan bahwa risiko mengalami disfungsi ereksi bisa dilihat dari kaki. Makin tinggi risiko susah ereksi, makin besar pula kemungkinan mengalami restless leg syndrome atau sindrome kaki gelisah.

Dalam penelitian tersebut, para ilmuwan dari Harvard Medical School membagikan kuesioner kepada 10.394 laki-laki untuk menanyakan riwayat restless leg syndrome yang mungkin pernah dialami. Hasil pengisian kuesioner dibandingkan dengan pengamatan 6 tahun kemudian.

Hasil pengamatan tersebut menunjukkan, 23,4 persen laki-laki yang mengalami restless leg syndrome pada akhirnya juga mengalami disfungsi ereksi. Perbandingannya cukup signifikan dibandingkan 15,4 persen laki-laki tanpa gejala restless leg syndrome yang mengalami disfungsi
ereksi.

Kemungkinan penyebabnya adalah defisiensi atau kekurangan hormon dopamin, yang dialami oleh sebagian besar penderita restless leg syndrome. Bagi seorang laki-laki sehat, dopamin itu sendiri berfungsi sebagai neurotransmitter utama untuk bisa ereksi.

"Saat kadarnya sedikit, kekurangan dopamin bisa memicu disfungsi ereksi," kata Xiang Gao, MD yang memimpin penelitian ini seperti dikutip dari MensHealth, Senin (13/5/2013).

Restless leg syndrome atau sindrom kaki gelisah itu sendiri adalah sejenis gangguan sistem saraf yang membuat kaki tidak bisa diam. Saat duduk, bisa menyebabkan kaki naik turun seperti sedang menjahit dengan mesin jahit manual sedangkan saat tidur bisa bikin kaki menendang-nendang sepanjang malam.

 #tips   #sehat   #pria   #ereksi

EREKSI TETAP PERKASA Meski Sudah "Keluar"
Tahan Lama, Atasi Impotensi, Lemah Syahwat
Tambah Power & Tingkatkan Libido

Rekomendasi Boyke Dian Nugraha ( Pakar Kesehatan Reproduksi )

AMAN & LEGAL Terdaftar di Badan POM RI
No Register : POM TR 112327001

KOMPOSISI

1. EKSTRAK EPIMEDII HERBAL
2. EKSTRAK MORINDAE FRUCTUS
3. EKSTRAK EURICOMAE RADIX
4. EKSTRAK MUIRA PUAMA

MANFAAT & KELEBIHAN GASA (GAGAH PERKASA)

1. Ereksi tetap PERKASA meskipun sudah keluar/ ejakulasi.
2. Meningkatkan fungsi ereksi, atasi DISFUNGSI EREKSI (DE)
3. Meringankan masalah IMPOTENSI pada pria
4. Meningkatkan LIBIDO pria membuat hubungan pasutri semakin "Bergairah"!
5. Tidak membuat sakit kepala, tidak seperti obat kuat pada umumnya
6. Tidak membuat jantung berdebar, aman bagi jantung.
7. Aman untuk penderita DIABETES
8. Ereksi TIDAK SPONTAN (tidak memaksa jantung untuk memompa dengan cepat) sehingga aman bagi jantung, mata, otak & organ penting tubuh kita.
9. Ereksi baru terjadi jika ada stimulasi fisik/ pikiran/ penglihatan.
10. Menambah sirkulasi darah ke organ vital pria, meringankan Ejakulasi Dini (ED) dari dalam sehingga sangat cocok digunakan bersamaan dengan FOREDI
11. Memberi tenaga extra serta menjaga keseimbangan hormon seks
12. Legalitas RESMI & sertifikasi dari Badan POM : POM TR 112327001

Info Pemesanan & Agen:

HP: 081227934581
BB: 7479044A
Info Produk: www.pasutrijos.com

*info ini di ambil dari rakan dalam google+ yang bernama Najwa.
*sharing is caring, right?



Slot facebook story hari ini ingin share berkenaan gambar penemuan tulang gergasi di Asia Tengah.

Bagaimana pun, ada yang mengatakan tulang tersebut adalah photoshop. Tetapi sejarah Islam menyatakan manusia zaman dahulu adalah mempunyai saiz gergasi.

So anda tentukan adakah gambar ini photoshop atau sebaliknya. Atau mungkinkah gergasi ini benar-benar wujud? Dalam cerita dongeng dalam mana-mana bangsa sekalipun, pasti ade kisah gergasi.

Selamat menilai.



06 Jun, 2015

TRICK UNTUK MAKSIMUMKAN DATA UNLIMITED.

Syarat-syarat adalah;

1. Peranti anda adalah android versi 4.0 dan keatas.
2. Mempunyai pakej data basic yang unlimited seperti maxis, digi dan celcom.

Cara-Cara nya

1. Beli pakej internet basic dari penyedia perkhidmatan.

2. Download Phisipon Apps terlebih dahulu. Apps ini boleh di download di link di bawah.

DOWNLOAD DI SINI

3. Install apps phisipon dalam peranti anda.

4. Setting peranti anda seperti dalam gambar yang di lampirkan.

5. Bila dah setting, klik save.

6. Bukak option dan klik button start. Tunggu sehingga keluar simbol kunci di atas peranti anda.

7. Anda bolen mencuba play youtube atau ape saja apps dalam peranti anda.

8. Sekiranya ada masalah, tinggalkan komen di bawah.
Pastikan anda klik iklqn nuffnang untuk sedekah.
Terima Kasih

CARA -CARA DOWNLOAD MOVIE FREE

1. Hello all, hari ini nk kongsikan link untuk download movie yang terbaru.

2. Copy link pada gambar dan search google.

3. Movie yang hendak di download perlu dimainkan dahulu sehingga muncul anak panah simbol download.

4. Klik simbol tersebut dan save dalam folder anda.

Ok??
Like sekiranya info ini membantu anda.
Jangan lupa klik iklan nuffnang sebagai sedekah. Terima Kasih.

05 Jun, 2015


CARA-CARA MENDAPATKAN SALURAN TV MENGGUNAKAN ANDROID.

1. Pastikan anda mempunyai line internet yang tinggi. Samada wifi atau pun line hp.

2. Download IPTV Apps di google play seperti gambar di bawah.


3. Install IPTV apps ni dalam hp anda.

4. Install juga MX Player apps di google play. Pasti cukup syarat ini dulu. Baru pergi next step.

5. Bukak Apps IPTV yang dah install tu dan masukkan link IPTV.

6. Saluran TV yang nk link tu boleh ambik dalam google search. Atau paste je link ni  http://pastebin.com/raw.php?i=8SDhmHPW dalam IPTV apps.

7. Pastu siap lah tv korang. SELAMAT MENONTON YUP..